Poprire 2021

Poprire 2021

Poprire 2021 850 500 Avocat Cluj Napoca

Potrivit legislației în vigoare, societățile comerciale pot avea salariați datornici pentru care primesc adrese de înființare a popririlor, sau pot fi ele însele cele executate silit. În ceea ce privește salariații care au datorii, angajatorii trebuie să lucreze cu legislația civilă și fiscală, în funcție de datoriile angajaților, asigurându-se că aceștia nu sunt lăsați fără venituri în urma multiplelor popriri.

Popriri pentru datorii bugetare

Debitorul poprit trebuie să fie înștiințat cu privire la înființarea popririi, potrivit Codului de procedură fiscală. Terțul poprit poate fi chiar și o altă firmă care datorează celei dintâi, cea executată de Fisc, sume de bani.

Contribuabilii se declară însă adesea nemulțumiți de modul în care sunt înființate popririle de către executorii fiscali, în principal, din cauză că nu sunt înștiințați așa cum prevede legea și că poprirea se ridică foarte greu. Anul trecut, în ultimele zile din decembrie, a devenit operațională și mult promisa aplicație electronică e-Popriri care permite ușurarea înființării popririlor și, mai ales, ridicarea acestora, precum și evitarea situațiilor în care sunt poprite sume de bani peste ceea ce este datorat de fapt.

Legislația fiscală prevede plafoanele de la care înființarea unei popriri pentru datorii bugetare se face imediat:

  • în cazul marilor contribuabili – 40.000 de lei;
  • în cazul contribuabililor mijlocii – 40.000 de lei;
  • în cazul contribuabililor mici – 10.000 de lei;
  • în cazul persoanelor fizice – 2.000 de lei.

În practică, ANAF nu înfințează o poprire pe aceste sume din start, le oferă datornicilor câteva luni pantru a putea plătii aceste sume restante. După expirarea acestei perioade, poprirea se înființează indiferent de sumă. Dacă, în schimb, datoriile depășesc aceste limite minime, atunci înființarea popririi se face fără să se mai ofere vreun răgaz datornicului.

Datoriile salariaților, poprite la angajator

Angajatorul este terțul poprit în toată procedura de urmărire silită prin poprirea salarială a unui angajat. El este anunțat de către executor că pe veniturile salariale ale unui angajat al său se va pune poprire și are obligația de a consemna ori plăti suma poprită, în condițiile legislației procedurale civile. Similar se întâmplă și în cazul în care contribuabilul are datorii la bugetul de stat sau la bugetele locale.

Angajatorul nu se poate opune instituirii popririi pe veniturile unui salariat al său, dar sunt câteva lucruri pe care trebuie să le aibă în vedere. Cel mai important, poate, este protejarea salariatului în cazul în care, urmare a mai multor popriri sau a uneia pentru sume foarte mari, veniturile sale riscând să rămână foarte mici. Angajatorul trebuie să aibă în vedere limitele popririlor și faptul că reținerile salariale nu pot depăși, în fiecare lună, jumătate din salariul net.

Executorii aceluiași datornic s-ar putea să nu știe unii de alții, așa că angajatorul care are un salariat poprit din mai multe părți, trebuie să comunice, în termen de cinci zile de la comunicarea popririi, executorului ori creditorilor pentru care se poprește numele și adresa celorlalți creditori, precum și sumele poprite de fiecare. Dacă există și datorii fiscale, și nefiscale, atunci ambele proceduri trebuie avute în vedere de către angajator.