AVOCAȚI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Cei mai apreciați Avocați de Proprietate Intelectuală

Drepturi de autor
Secrete comerciale
Brevete

Proprietate intelectuală
Mărci comerciale

Fără taxe pentru a îți prezenta cazul

Alege dintre avocații din zona ta

Un serviciu confidențial 100%

Avocați de Proprietate Intelectuală Care Te Pot Ajuta

Proprietatea intelectuală (IP) este un domeniu de drept care cuprinde drepturile de proprietate de bază asupra invențiilor, lucrărilor creative, denumirilor unice, ideilor, proceselor industriale, modelelor de afaceri și codului programului de calculator, printre altele. Intenția din spatele protecției proprietății intelectuale este de a proteja lucrările creative și pe inventatori, permițând totodată accesul publicului la aceste lucrări fără amenințarea furtului.

Avocații de proprietate intelectuală își ajută clienții prin stabilirea și protejarea capitalului intelectual. În practică, un avocat IP ajută clienții cu probleme precum: drepturi de autor, brevete, mărci comerciale, licențiere, francizare, secrete comerciale, transferuri de tehnologie și probleme de distribuție. Redactarea acordurilor de licență, efectuarea de diligențe cuvenite și negocierea decontărilor IP sunt o practică comună pentru avocații specializați în proprietatea intelectuală.

Dacă sunteți în căutarea unui avocat de proprietate intelectuală, Avocat Cluj Napoca vă poate ajuta să găsiți persoana potrivită pentru nevoile dvs. Căutați în baza noastră de date cu avocați calificați de proprietate intelectuală pentru a vă ajuta să protejați ceea ce este de drept al dvs.

  • Legea brevetelor se referă la protecția noilor invenții, la codarea computerului și a proceselor industriale. Îmbunătățirile procesului de fabricație a produselor existente sau utilizarea unei noi aplicații a unui proces sau principiu existent care conduce la un produs nou sau la o nouă utilizare pot fi toate reglementate de legislația privind brevetele. În special, legea privind brevetele nu protejează ideile.

    Cele mai frecvente brevete pe care avocații de proprietate intelectuală îi ajută pe clienți să le obțină de la Oficiul pentru brevete și mărci comerciale sunt un brevet de utilitate, un brevet de proiectare și un brevet de fabrică.

    O altă problemă comună adresată avocaților de proprietate intelectuală este încălcarea brevetului. În cazul în care o persoană sau o companie face, folosește sau oferă spre vânzare ceea ce este patentat de altcineva, fără permisiunea proprietarului de drept, proprietarul brevetului îi poate da în judecată pentru daune. Angajarea unui avocat pentru un proces civil este recomandată și încurajată, deoarece pot fi multe în joc pentru ambele părți.

  • Secretele comerciale constau în orice informații comerciale confidențiale care ar putea oferi întreprinderii un avantaj competitiv față de alte companii care nu cunosc informațiile sau nu le folosesc. Secretele comerciale pot include o formulă, program, model, metodă, dispozitiv, tehnică sau proces. Avocații care se specializează în protejarea secretelor comerciale o fac ajutându-și clienții să protejeze informațiile de proprietate.

    Avocații de proprietate intelectuală cu experiență în secrete comerciale își protejează clienții prin utilizarea de acorduri de licență, acorduri de confidențialitate (NDA) și acorduri de concurență. Aceste acorduri au devenit un lucru obișnuit în relațiile comerciale și oferă protecție și recurs legal în cazul în care secretele comerciale ale unei afaceri sunt scurse.

    Avocații experimentați gestionează, de asemenea, cazuri de contencios care implică furtul, folosirea greșită sau aplicarea greșită a secretelor comerciale, indiferent dacă există sau nu vreun acord, licențiere sau restricții. Nu numai că avocații își ajută să-și protejeze clienții de deturnarea secretelor comerciale, dar îi apără și pe clienții care sunt acuzați de deturnare.

  • O marcă comercială este un simbol, o frază sau un cuvânt care identifică produsele unui vânzător și este utilizat pentru a le distinge de alți vânzători și produsele sale. De exemplu, marca comercială a Coca-Cola distinge produsul de concurentul lor, Pepsi, la fel ca marca înregistrată de Pepsi de Coca-Cola. Atâta timp cât marca distinge produsul sau serviciul de cele ale concurenților săi, acesta poate fi înregistrat la Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din România.

    Societățile comerciale care oferă servicii, cum ar fi hoteluri, pot înregistra mărci de servicii. Unele firme pot utiliza atât o marcă comercială, cât și o marcă de serviciu. De exemplu, o cafenea care oferă spre vânzare boabele sale de cafea poate folosi o marcă comercială pentru cafeaua sa și o marcă de servicii pentru serviciile sale de restaurant. Avocații de proprietate intelectuală care sunt specializați în mărci comerciale, mărci de serviciu și îmbrăcăminte pentru comerț, pot ajuta clienții răspunzând la orice întrebări sau nelămuriri care implică probleme de proprietate intelectuală.

    Rochia comercială se referă la aspectul întreg al unui produs și include ambalajul, forma, dimensiunea și etichetarea produsului. Structurile fizice care reprezintă un serviciu sau un produs sunt, de asemenea, incluse în rochia comercială. De exemplu, arcadele de aur ale restaurantului McDonald identifică celebrul burger de la concurenții săi, la fel cum P.F. Calul uriaș al lui Chang distinge lanțul de alte restaurante.

Iată Câteva Mărturii ale Clienților Noștri Mulțumiți.

Drepturi de autor | Secrete comerciale | Brevete | Proprietate intelectuală | Mărci comerciale