Model oficial de contract de vânzare-cumpărare auto

Model oficial de contract de vânzare-cumpărare auto

Model oficial de contract de vânzare-cumpărare auto 850 500 Avocat Cluj Napoca

La achiziționarea unui autovehicul, cumpărătorul trebuie să primească de la vânzătorul acestuia o serie de documente, printre care și un exemplar al contractului de vânzare-cumpărare. Acest document se poate completa la orice centru de acte auto sau pot să completeze modelul oficial de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

În cazul în care se achiziționează o mașină de la o persoană fizică, transferul dreptului de proprietate asupra acesteia se face printr-un contract de vânzare-cumpărare.

De cele mai multe ori, cei implicați apelează la serviciile unui birou de acte auto, care, pe lângă faptul că furnizează tipizatele folosite în acest fel de tranzacții, le și completează.

Totuși, cei care vor să se ocupe personal de asta, scutind astfel și câțiva bani, pot descărca, de pe website-ul DRPCIV sau de la finalul acestui articol, modelul oficial de contract de vânzare-cumpărare, ce este conținut de Ordinul comun al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Finanțelor Publice și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 1.069/2016.

Recomanăm ca actul de vânzare-cumpărare să fie completat cu ajutorul calculatorului folosind un editor de fișiere .pdf.

E important de știut că, așa cum apare în Ordinul 1.069/2016, dacă cel ce cumpără mașina are domiciliul fiscal în România, contractul de vânzare-cumpărare va fi emis în cinci exemplare, iar dacă cel ce cumpără mașina nu are domiciliul fiscal în țara noastră, se vor emite doar patru astfel de documente.

Pentru a putea înmatricula mașina cumpărată, noul proprietar trebuie să se prezinte la sediul DRPCIV de care aparține cu domiciliul. De aceea, e bine de știut că, în această perioadă, toate interacțiunile cu DRPCIV vor putea avea loc doar în baza programărilor online.

De asemenea, în funcție de județ, sediile DRPCIV au program de lucru diferit. Pentru a afla care este programul de la sediul pe care vor să-l viziteze, DRPCIV recomandă celor interesați să verifice website-ul prefecturii din respectivul județ.

Atașamente
Contract vanzare-cumparare auto