AVOCAȚI DE DREPTUL MUNCII
Cei mai apreciați Avocați de Dreptul Muncii
Dizabilităţi
Hărțuire sexuală
Contracte de muncă
Salariile și plata orelor suplimentare
Discriminarea în muncă
Disputele la locul de muncă
Pensii și beneficii
Încetarea incorectă
Avocați de Dreptul Muncii Care Te Pot Ajuta
Domeniul dreptului muncii este format din toate raporturile juridice aplicabile relațiilor de muncă individuale și colective, ce se nasc între patroni și salariați cu ocazia prestării muncii.
Dreptul muncii cuprinde regulile, reglementările și procedurile judiciare care implică raporturile de muncă. Ca atare, nu este neobișnuit ca în cazurile care ajung în instanță să fie foarte personale și emoționale. Avocații de dreptul muncii își asistă clienții in cazuri cu dizabilităţi, hărțuire sexuală, întocmire și modificare contracte de muncă, in problemele generate de neplata salariilor și a orelor suplimentare, discriminarea în muncă, disputele la locul de muncă, pensii și bonificații, incetarea incorectă a contractului de muncă.
DIZABILITĂȚI
Legislația din România interzice discriminarea împotriva tuturor persoanelor cu dizabilități, în special în ceea ce privește angajarea. Definiția „dizabilității” este foarte specifică și există multe apărări posibile ale angajatorilor împotriva discriminării. Dacă ați fost concediat pentru că aveți un handicap sau pentru că ați solicitat o facilitate, angajatorul dvs. nu v-a făcut o facilitate într-o durată rezonabilă de timp sau ați fost rănit ca urmare a faptului că societățile comerciale nu au furnizat modalități de acces rezonabil, puteți să aveți pretenții la daune.
Un avocat de muncă calificat, cu experiență în dreptul dizabilității și regulile de protecție a persoanelor cu nevoi speciale, vă poate ajuta să vă evalueze cazul, să strângeți probe, să angajați experți și să vă reprezinte în instanță pentru a putea obține toate beneficiile necesare de accesibilitate de care aveți nevoie
CONTRACTE DE MUNCĂ
Contractele de muncă sunt obligatorii, acorduri scrise între un angajator și un angajat. De obicei, acestea conțin condițiile obligatorii cu privire la angajare, salariu, beneficii, acorduri care nu concurează („competiție”), reguli de protecție ale secretelor companiei și acorduri de protecție a datelor.
Încălcarea unui contract de muncă poate însemna achitarea de daune interese pentru compania dvs., dar avocații de dreptul muncii pot oferi mai multe apărări pentru încălcarea contractului de muncă dacă vă considerați copleșit.
PENSII ȘI BENEFICII
Pensiile și beneficiile sunt două considerente vitale pentru angajații care se pregătesc să accepte un nou loc de muncă. Beneficiile sunt primite de un angajat care lucrează în prezent pentru o companie – asigurare medicală și zilele de vacanță sunt două elemente comune din această categorie.
Pe de altă parte, pensiile includ bani sau beneficii primite după pensionare – de obicei prin contribuția la un plan de pensii de la stat sau privat. Dacă credeți că angajatorul dvs. a acționat în mod necorespunzător în ceea ce privește prestațiile sau pensia dvs., atunci un avocat în domeniul dreptului muncii din apropierea dvs. vă poate ajuta să soluționați disputa și să vă asigurați că primiți beneficiile la care aveți dreptul.
DISCRIMINAREA ÎN MUNCĂ
Discriminarea în muncă în funcție de rasă, sex, origine națională, vârstă, religie, dizabilitate și / sau sarcină este ilegală în România, ba chiar discriminarea neintenționată poate crea probleme unui angajator.
În ciuda conștientizării legilor privind discriminarea, stabilirea unui caz de discriminare în muncă poate fi o sarcină dificilă.
HĂRȚUIREA SEXUALĂ
Majoritatea cetățenilor din România recunosc deja ilegalitatea hărțuirii sexuale în sens general și la locul de muncă, însă puțini sunt familiarizați cu numeroase tipuri de hărțuire sexuală care există. Educația este primul pas pentru a evita hărțuirea sexuală și a conștientiza interacțiunile tale cu colegii de muncă și de clasă.
Din păcate, acuzațiile false de hărțuire sexuală pot fi la fel de dăunătoare ca și cele autentice și ar trebui discutate cu avocații calificați. Hărțuirea sexuală la locul de muncă este o întâmplare foarte frecventă și cunoscând procesul, reglementările și procedura ar fi benefică dacă credeți că sunteți hărțuit sexual la locul de muncă.
SALARIILE ȘI PLATA ORELOR SUPLIMENTARE
Salariile și plata orelor suplimentare sunt, în general, gestionate de Legislația Muncii. Guvrnul Romîniei este responsabil pentru stabilirea unui salariu minim național și pentru definirea de 40 de ore a unei săptămâni de lucru „cu normă întreagă”.
Cunoașterea legilor este foarte importantă pentru a ști dacă sunteți plătit necorespunzător la locul de muncă. Un avocat cu experiență în dreptul muncii poate, de asemenea, să vă ajute în cazul dvs. împotriva angajatorului dvs. dacă credeți că nu primiți salariul potrivit și vă poate arăta ce dovezi ar trebui să prezentați pentru a vă recupera salariul.
ÎNCETAREA INCORECTĂ
Legislația muncii este „de voință” pentru ocuparea forței de muncă – ceea ce înseamnă că angajații pot fi angajați sau concediați prin acord de voință, dar încă există încă situații când un angajat este concediat din motive ilicite sau discriminatorii. Concediere ca represalii, în care un angajat este concediat pentru exercitarea drepturilor sale, este doar un exemplu de reziliere greșită.
De asemenea, angajații sunt protejați de a fi concediați pe bază de discriminare, pentru refuzul săvârșirii unei fapte ilegale sau pentru luarea unui concediu de odihnă șau medical. Dacă sunteți implicat într-o dispută la locul de muncă sau ați fost victima încetării incorecte a contractului de muncă, este important să consultați un avocat cu experiență în domeniul dreptului muncii care vă va proteja drepturile.
DISPUTELE LA LOCUL DE MUNCĂ
Disputele la locul de muncă reprezintă o parte inevitabilă a oricărui mediu de lucru, o serie de dispute disputându-se în jurul problemelor de confidențialitate. Este întotdeauna cel mai bine să începi să te uiți la drepturile prevăzute în manualul angajaților tăi.
Majoritatea comunicațiilor la locul de muncă nu sunt private: confidențialitatea telefonică și mesageria vocală la locul de muncă este limitată, iar e-mailul de la locul de muncă este adesea complet neprotejat. Cu toate acestea, confidențialitatea angajaților în afara orelor de lucru este aproape întotdeauna apărată, iar avocații cu experiență în dreptul muncii vă pot ajuta să vă apărați dreptul la confidențialitate dacă un angajator a acționat în mod abuziv și invaziv.
Iată Câteva Mărturii ale Clienților Noștri Mulțumiți.
Dizabilităţi | Hărțuire sexuală | Contracte de muncă | Salariile și plata orelor suplimentare | Discriminarea în muncă | Disputele la locul de muncă | Pensii și beneficii | Încetarea incorectă a raporturilor de muncă