Stabilirea domiciliului copilului minor

În conformitate cu Noul Cod Civil, atunci când se stabilește custodia copiilor, stabilirea domiciliului copiilor ocupa un loc fundamental în cadrul procesului. Instanța de judecată este obligată să decidă, independent de problema custodiei, la care dintre părinți vor locui copiii.

Asemănător problemei custodiei, instanța de judecată va avea în vedere interesul superior al copiilor atunci când stabilește cu care din părinți urmează aceștia să locuiască. Dacă, însă, copiii locuiau dinainte de divorț doar cu unul din părinți, instanța va stabili domiciliul minorilor la acesta.

De asemenea, similar procedurilor de stabilire a custodiei, dacă părinții au ajuns la o întelegere pe problema domiciliului și aceasta nu încalcă interesul superior al copiilor, instanța de judecată urmează să o respecte.

De obicei , stabilirea locuinței copiilor reprezintă cel mai important obiectiv al părinților pentru ca, din punct de vedere practic, părintele cu care copiii locuiesc este cel care se va îngriji într-o proporție superioară de creșterea și educarea acestora.

Pe de altă parte, locuința copiilor este importantă și pentru ca pensia de întreținere și programul de relații personale se stabilesc în funcție de părintele cu care copiii locuiesc.

Având în vedere importanța deosebită a stabilirii domiciliului copiilor chiar și în contextul în care părinții beneficiază de custodie comună, clienții colaboratorilor Avocat Cluj Napoca se bucură de întreaga noastră expertiză și atenție pentru soluționarea favorabilă și în respectarea intereselor superioare ale copiilor.

Vorbește cu un avocat de Divorț.

Am ajutat astăzi 69 de clienți să găsească avocați.

Cum funcționează

1
Descrieți pe scurt problema
2
Furnizați informațiile de contact
3
Alegeți avocații care vă vor contacta