Răpire internațională de copii

Procedura de răpire internațională de copii este reglementată printr-o convenție semnata la Haga și se referă la situațiile în care un copil este luat din țara sa de domiciliu și dus în altă țară, fără consimțământul părintelui său. Scopul final al procedurii este întoarcerea copilului în țara sa de reședință obișnuită.

De exemplu, răpirea internațională de copii se poate aplica atunci când unul din părinți pleacă cu copilul din țară și se stabilește în străinătate fără consimțământul celuilalt părinte.

Procedura de răpire internațională de copii nu are implicațiile penale în mod uzual asociate cu acțiunea de răpire. În aproape toate cazurile de acest tip, unul din părinții copilului este responsabil cu luarea copilului sau reîntoarcerea lui in țară acestuia de reședința obișnuită. În cazuri de răpire internațională de copii este important ca părțile să acționeze cât mai repede posibil.

Prin natura sa, un proces de răpire internațională de copii necesită consiliere și reprezentare din partea unui avocat specializat și cu bogată experiență practică.

Întrucât, în cadrul unui astfel de litigiu, se pun în discuție convenții supra-naționale, regulamente europene, legislație românească, cazuistică foarte amplă a CEDO, cazuistica foarte amplă a Curții de Justiție a Uniunii Europene și o situație de fapt mereu foarte stufoasă, părinții implicați în cauzele de răpire internațională de copii trebuie sa beneficieze de avocați bine pregătiți în acest domeniu punctual.

Sfatul colaboratorilor Avocat Cluj Napoca va fi util dacă:

  • doriți să vă luați copiii (copilul) pentru a locui în străinătate;
  • copiii (copilul) dvs. a fost dus în afara țării fără consimțământul dvs. sau acest lucru este pe cale să se întâmple;
  • ați fost sau sunteți pe cale sa fiți acuzat de răpirea internațională a unui copil.

Pe parcursul anilor, am fost implicați în numeroase cazuri de răpire internațională de copii, reprezentând atât părintele venit împreună cu copilul in România, cât și părintele din străinătate, care solicită întoarcerea copilului său. În acest context, am dobândit cunoștințe aprofundate.

De asemenea, colaboratorii Avocat Cluj Napoca  își asistă clienții pe parcursul dificilei etape de punere în executare a hotărârii de întoarcere a copilului la domiciliul său. În această fază, experiența și sfatul unui avocat specializat pot face diferența între o executare rapidă și o executare dificilă sau chiar eșuată.

Vorbește cu un avocat de Divorț.

Am ajutat astăzi 56 de clienți să găsească avocați.

Cum funcționează

1
Descrieți pe scurt problema
2
Furnizați informațiile de contact
3
Alegeți avocații care vă vor contacta