Partajul inteligent financiar

Problema fundamentală pentru orice persoană care intenționează să demareze un proces de partaj judiciar este legată de sumele considerabile datorate statului sub forma taxelor judiciare. Acestea sunt de 3%-5% din valoarea totală a bunurilor care compun masa partajabilă.

De exemplu, dacă trebuie împărțit un apartament de 3 camere in valoare de 60.000 Euro, bunuri mobile din apartament (mobila, electrocasnice, etc.) în valoare de 5.000 Euro și un autoturism în valoare de 7.500 Euro, taxa către stat este în cuantum de

3%*(60.000 + 5.000 + 7.500) = 3%*72.500 = 2175 Euro/9.000 Lei

În plus, achitarea acestor sume nu garantează obținerea unei hotărâri favorabile, plata lor fiind o condiție obligatorie strict pentru demararea procesului.

In astfel de condiții restrictive din punct de vedere financiar, este des întâlnită situația în care soții, deși își doresc acest lucru, nu ajung să-și împartă bunurile niciodată.

Pentru a reduce cât mai mult costurile asociate proceselor de partaj, colaboratorii Avocat Cluj Napoca au dezvoltat o serie de soluții și și-au format o practică extensivă pe acest aspect. Folosindu-ne de prevederile legale în vigoare, sunt în măsura să depună diligențe pentru aproape toți clienții în vederea reducerii, eșalonării, eliminării totale sau pentru returnarea integrală a taxelor judiciare datorate. În acest fel, costurile totale ale litigiului se reduc simțitor, iar partajul devine inteligent financiar.

Vorbește cu un avocat de Divorț.

Am ajutat astăzi 20 de clienți să găsească avocați.

Cum funcționează

1
Descrieți pe scurt problema
2
Furnizați informațiile de contact
3
Alegeți avocații care vă vor contacta