Avocat Alina Szilaghi ajută pro bono IMM-urile în relaţia cu Registrul Comerţului

Avocat Alina Szilaghi ajută pro bono IMM-urile în relaţia cu Registrul Comerţului

Avocat Alina Szilaghi ajută pro bono IMM-urile în relaţia cu Registrul Comerţului 850 500 Avocat Cluj Napoca

Avocat Alina Szilaghi oferă, în perioada stării de urgență, sprijin pro bono companiilor care au nevoie să depună diverse documente la Registrul Comerțului.

Inițiativa Cabinetului de avocat vine după anunțul ONRC cum că, pe o perioadă de 30 de zile, activitatea sa și a oficiilor registrelor comerțului de pe lângă tribunale se va desfășura numai prin mijloace electronice, conform art. 45 din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență.

“Pentru depunerile online ale dosarelor, trebuie să avem semnătură electronică, și nu toți cei ce au nevoie dispun de această semnătură. Sunt companii ce depun doar un dosar o dată pe an sau poate chiar mai rar. Vă dați seama că pentru ei nu are prezentat o investiție necesară. Iar în această perioadă, în care majoritatea afacerilor mici au de suferit, cu atât mai puțin este cazul să aloce resursele financiare pe acest instrument. Tocmai de aceea, ne oferim să ajutăm pro bono mediul de business, respectiv pe cei care trebuie să depună, în următoarele zile, diverse documente la Registrul Comerțului și nu dispun de semnătură digitală”.

Potrivit analiștilor, peste 300.000 de firme din România sunt afectate pe fondul crizei economice generate de pandemia cu corona-virus. Încă de la jumătatea lunii martie, multe societăți comerciale au anunțat reducerea sau chiar suspendarea activității și trimiterea angajaților în șomaj tehnic sau disponibilizarea unei părți a echipelor. Vorbim, deci, de peste 50% din totalul companiilor mici și mijlocii.

“După cum știți, nedepunerea în termen a anumitor documente la ONRC poate avea diverse repercursiuni asupra companiilor, despre care cele mai recente acte normative emise in considerarea COVID-19 nu menționează că ar fi suspendate. De exemplu, o societate cu sediul expirat, care nu depune noile documente la timp, poate fi declarată inactivă fiscal. Este o bătaie de cap de care nu are nevoie niciun antreprenor în vreme de criză și vrem să îi ajutăm tocmai pentru a preveni astfel de situații”.

Persoanele interesate pot transmite un e-mail la adresa alina@szilaghi.com în care să menționeze înregistrarea necesar a fi făcută în perioada curentă, atașând eventuale documente justificative. În limita timpului și a resurselor disponibile, Cabinetul de avocat Alina Szilaghi vă va răspunde în cel mai scurt timp posibil și vă va ajuta în gestionarea situației.

Cabinetul de avocat Alina Szilaghi este specializat în Dreptul Afacerilor și îmbrățișează filosofia New Law, o nouă abordare a practicii juridice, adaptată la cerințele actuale. New Law implică oferirea unor servicii mai dinamice și mai eficiente din toate punctele de vedere, inclusiv al costurilor, prin aplicarea unor principii noi care vizează orientarea către client și soluția optimă care răspunde nevoilor sale.